Kruidige vegetarische rijstschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige vegetarische rijstschotel

Kruidige vegetarische rijstschotel

met spinazie, doperwten en cashewstukjes

Dit gerecht is geinspireerd op Indiase Biryani. Normaal gesproken bestaat Biryani uit Indiase kruiden, rijst en vlees. Vandaag bereid je een vegetarische variant. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

0.3 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Garam masala

50 gram

Spinazie

100 gram

Doperwten in blik

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse koriander en munt

¼ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Cashewstukjes

50 ml

Kokosmelk

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

¼ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2867 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.4 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Rijst bereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de garam masala, het gemalen komijnzaad, de gemalen koriander en de kurkuma 30 seconden aan. Voeg de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg de rijst toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en per persoon: 150 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Dek af en laat het geheel 12 - 14 minuten zachtjes koken.

Tip: Houd je van een wat mildere smaak of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft van de benodigde hoeveelheid garam masala toe.

Ui snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Giet de doperwten af in een zeef of vergiet.

Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevatten ze evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, waardoor een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.

Ui bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht en goudbruin.

Yoghurtsaus maken
4

Pluk de blaadjes munt en snijd fijn. Snijd de koriander inclusief steeltjes grof. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer en de munt. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Voeg, wanneer de rijst gaar is, de spinazie toe aan de wok of hapjespan. Roer door tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de doperwten toe en bak 1 - 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Past de spinazie niet in één keer in de pan? Voeg deze dan in delen toe.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rode ui over de rijst en garneer met de cashewstukjes, de koriander en het yoghurtsausje.