Skip to main content
Kruidige vegetarische rijstschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige vegetarische rijstschotel

Kruidige vegetarische rijstschotel

met spinazie, doperwten en cashewstukjes

Dit gerecht is geinspireerd op Indiase Biryani. Normaal gesproken bestaat Biryani uit Indiase kruiden, rijst en vlees. Vandaag bereid je een vegetarische variant. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

0.3 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Garam masala

50 gram

Spinazie

100 gram

Doperwten in blik

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse koriander en munt

¼ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Cashewstukjes

50 ml

Kokosmelk

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

¼ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2867 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.4 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Rijst bereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de garam masala, het gemalen komijnzaad, de gemalen koriander en de kurkuma 30 seconden aan. Voeg de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg de rijst toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en per persoon: 150 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Dek af en laat het geheel 12 - 14 minuten zachtjes koken.

Tip: Houd je van een wat mildere smaak of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft van de benodigde hoeveelheid garam masala toe.

Ui snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Giet de doperwten af in een zeef of vergiet.

Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevatten ze evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, waardoor een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.

Ui bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht en goudbruin.

Yoghurtsaus maken
4

Pluk de blaadjes munt en snijd fijn. Snijd de koriander inclusief steeltjes grof. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer en de munt. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Voeg, wanneer de rijst gaar is, de spinazie toe aan de wok of hapjespan. Roer door tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de doperwten toe en bak 1 - 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Past de spinazie niet in één keer in de pan? Voeg deze dan in delen toe.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rode ui over de rijst en garneer met de cashewstukjes, de koriander en het yoghurtsausje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto-aardappelen

Steak met pesto-aardappelen

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en frisse witlofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: smokey mayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met aardappelpartjes, cherrytomaten en geroosterde paprika
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade