HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Lentetabouleh Met Appel, Geitenkaas, Verse Munt En Koriander
topBanner
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Lees meer

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het is fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Het gerecht is supermakkelijk om klaar te maken, vergt weinig afwas en smaakt heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Appel

6 takje(s)

Verse koriander

8 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2799 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout2.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Snijd ondertussen de gele paprika en pruimtomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar in een saladekom.

3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Hak de koriander en munt fijn.

4

Voeg de couscous toe aan de saladekom met groenten.

5

Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout, het grootste gedeelte vaan de kruiden en eventueel extra limoensap.

6

Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.