HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Köfte In Zoetpittige Saus
topBanner
Kruidige köfte in zoetpittige saus

Kruidige köfte in zoetpittige saus

Met zilvervliesrijst en krulpeterselie

Lees meer

Köfte zijn kruidige Perzische gehaktballetjes, die je in allerlei variaties terugvindt in keukens van Turkije tot India. Wij hebben het rundergehakt vast voor je gekruid met komijn, kardemom en koriander. De saus is zoet door de rozijnen en met de sambal geef je hem pit.

Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Turkse rode peper

1 stuk(s)

Groene paprika

2 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Gekruid rundergehakt

170 gram

Zilvervliesrijst

½ tl

Gemalen kaneel

1 tl

Gemalen komijnzaad

⅔ bakje(s)

Tomatenpuree

20 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 200 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de sjalot. Snijd de bovenkant van de Turkse rode peper, wrijf licht tussen je handen en spoel met water na om de zaadjes eruit te halen. Snijd de Turkse peper in dunne ringen en de groene paprika en tomaat in blokjes. Draai van het rundergehakt 4 gehaktballen per persoon en rol deze uit tot worstjes van ongeveer een duim groot (köfte).

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en bak al roerend 1 minuut. Schenk het kokende water erover (pas op: dit kan spetteren!), breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af als het nodig is en laat afgedekt nagaren.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de köfte 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

4

Zet de wok of hapjespan terug op laag vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut in het vet van de köfte. Voeg de Turkse peper, groene paprika, tomaat, sambal, kaneel en komijn toe en bak al roerend 1 minuut.

5

Voeg vervolgens de tomatenpuree en 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de köfte terug in de pan, voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

6

Verdeel de rijst en köfte met groenten over de borden. Schenk de saus over de rijst en garneer met de krulpeterselie.