De merguezworstjes hebben een pittige smaak en zijn gekruid met paprika, cayennepeper, foelie, peterselie, laurier, kurkuma en kaneel. Oorspronkelijk komt het merguezworstje uit de Noord-Afrikaanse keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ stuk(s)
Handsinaasappel
25 gram
Gedroogde abrikozen
50 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
½ tl
Gemalen kaneel
2 stuk(s)
Kipmerguezworstjes
1 stuk(s)
Rode paprika
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Wittekool en wortel
100 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon.
Was de sinaasappel grondig, rasp 1 tl sinaasappelrasp per persoon met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
Meng de couscous met de sinaasappelrasp, abrikozen en kaneel in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middellaag vuur. Prik de kipmerguezworstjes op 2 plekken in en bak 10 minuten, afgedekt, rondom.
Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. Scheur de rucola klein.
Meng in een saladekom de couscous met de paprika, rucola, wittekool en wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie, 1 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout. Voeg naar smaak extra kaneel toe.
Verdeel de couscoussalade over de borden. Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip-merguezworstjes.