Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

De merguezworstjes hebben een pittige smaak en zijn gekruid met paprika, cayennepeper, foelie, peterselie, laurier, kurkuma en kaneel. Oorspronkelijk komt het merguezworstje uit de Noord-Afrikaanse keuken.

Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Handsinaasappel

25 gram

Gedroogde abrikozen

50 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

1 stuk(s)

Rode paprika

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2310 kJ
Energie (kcal)552 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon.

Snijd de gedroogde abrikozen fijn
2

Was de sinaasappel grondig, rasp 1 tl sinaasappelrasp per persoon met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de gedroogde abrikozen fijn.

Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen
3

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, abrikozen en kaneel in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middellaag vuur. Prik de kipmerguezworstjes op 2 plekken in en bak 10 minuten, afgedekt, rondom.

Snijd de paprika in blokjes
5

Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. Scheur de rucola klein.

6

Meng in een saladekom de couscous met de paprika, rucola, wittekool en wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie, 1 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout. Voeg naar smaak extra kaneel toe.

Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip-merguezworstjes
7

Verdeel de couscoussalade over de borden. Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip-merguezworstjes.