HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Kipmerguez Met Sinaasappel Couscoussalade
topBanner
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Lees meer

De merguezworstjes hebben een pittige smaak en zijn gekruid met paprika, cayennepeper, foelie, peterselie, laurier, kurkuma en kaneel. Oorspronkelijk komt het merguezworstje uit de Noord-Afrikaanse keuken.

Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Handsinaasappel

50 gram

Gedroogde abrikozen

100 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gemalen kaneel

4 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

2 stuk(s)

Rode paprika

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2310 kJ
Energie (kcal)552 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon.

2

Was de sinaasappel grondig, rasp 1 tl sinaasappelrasp per persoon met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de gedroogde abrikozen fijn.

3

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, abrikozen en kaneel in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middellaag vuur. Prik de kipmerguezworstjes op 2 plekken in en bak 10 minuten, afgedekt, rondom.

5

Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. Scheur de rucola klein.

6

Meng in een saladekom de couscous met de paprika, rucola, wittekool en wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie, 1 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout. Voeg naar smaak extra kaneel toe.

7

Verdeel de couscoussalade over de borden. Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip-merguezworstjes.