Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Wij hopen alvast dat de zon lekker schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, rijke geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte avondmaaltijd voor op een warme dag. De radicchio geeft de salade een mooie paarse kleur.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Noten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Gemengde sla

50 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Kom

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de appel in dunne partjes.
2

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.

Maak de dressing.
3

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de salade.
4

Meng in een saladekom de krieltjes met de radicchio-romaineslamelange, sjalot, appel en dressing.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.