Koolvis en groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koolvis en groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst

Koolvis en groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst

Je gaat vanavond een heerlijk Aziatisch visgerecht met sperziebonen en kokosrijst klaarmaken. Door de rijst met kokosmelk en gember te koken, krijgt het gerecht een romige smaak die goed samengaat met de groente en zachte vis!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

1 cm

Verse gember

82 gram

Pandanrijst

75 ml

Kokosmelk

125 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen citroengras

1 tl

Gemalen korianderzaad

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

snufje

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2885 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de groenten
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de sjalot en snijd de prei in ringen. Snijd de benodigde gember in de lengte doormidden zonder deze te schillen.

Voeg de gember samen met de rijst en de helft  van de kokosmelk toe
2

Voeg vervolgens de gember samen met de rijst en de helft van de kokosmelk toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Giet daarna als het nodig is af, verwijder de gember en laat de rijst zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei, sperziebonen, sereh, korianderzaad, vissaus en de kokosmelk toe aan de wok of hapjespan en bak 1 minuut op hoog vuur.

Leg vervolgens de koolvis op de groenten
4

Leg vervolgens de koolvis op de groenten en stoof, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Keer de koolvis halverwege om en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de groenten en koolvis
5

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groenten en koolvis.