
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip
met salade en aardappeltjes
Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 132 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
30 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Aardappelblokjes
30 gram
Avocadodip
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
Zelf toevoegen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Zonnebloemolie
2 el
Bloem
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de mozzarella uit de verpakking, laat uitlekken in een vergiet of zeef en snijd hem door in de lengte.
- Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
- Meng in een kom de ui met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/4 el olijfolie.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten op middelhoog vuur knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelmatig vuur en bak de uien in 6 - 8 minuten bruin. Haal uit de pan en bewaar voor later gebruik.
- Pak in de tussentijd 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord. Meng in een ander diep bord per persoon: 1 el bloem met 1 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak.
- Bak het broodje in 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.
Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

- Houd 2 tomatenplakjes per persoon opzij voor op de burger. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de salade en de overige tomaat toe en meng goed.
- Verhit de zonnebloemolie in de zelfde koekenpan als de ui en laat de pan goed heet worden.
- Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Haal de mozzarella door de bloem, vervolgens door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko.
- Bak de mozzarella 1 - 2 minuten per kant, of tot hij goudbruin is (zie Tip).
Tip: Om te voorkomen dat de mozzarella te snel smelt is het belangrijk dat de pan goed heet is voordat je de burger er in legt. Alsnog kan de mozzarella er wat uitlopen, dat is niet erg, het blijft net zo lekker. Pas wel op voor spetters!

- Snijd de broodjes open en besmeer met de avocadodip. Beleg met de tomatenplakjes, gebakken ui, een handje salade en de mozzarellaburger.
- Serveer de mozzarellaburger met de aardappelblokjes, de overige salade en mayonaise naar smaak (zie Tip).
Weetje: Wist je dat 30 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 150 gram van de meeste andere groenten?
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.