HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKippendijreepjes Met Bospaddenstoelenpesto
topBanner
Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijreepjes met bospaddenstoelenpesto

Met aardappelen, rode paprika en spinazie

Lees meer

Onze slager heeft de kippendijreepjes alvast voorgekruid met smaakmakers als oregano, peterselie en paprika, zo kun jij het marineren vandaag overslaan. Deze kruiden komen goed tot hun recht in combinatie met de zachte, zoete smaak van de paprika en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto zorgt voor een hartige noot.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Drieling aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Kippendijstukjes

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de rode paprika in blokjes.

3

Scheur de spinazie klein.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, paprika en gekruide kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de aardappelen, kippendijreepjes met groenten en overige spinazie in een saladekom.

6

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.