HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipgyros Met Kruidige Bulgur
topBanner
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

met koolrabi, vadouvan en frisse labne

Lees meer

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Allergenen :MosterdTarweGlutenEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Ui

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅔ zakje(s)

Vadouvan

(BevatMosterd)

150 gram

Bulgur

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

200 gram

Kipgyros

60 gram

Mesclun

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Labne

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2655 kJ
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels15.6 g
Eiwitten39 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.

5

Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de slamix en de helft van de gyros toe aan de bulgur. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige slamix toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.

6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de gyros en slamix erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.