Kipgyros met kruidige bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

met koolrabi, vadouvan en frisse labne

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Allergenen :
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipgyros

30 gram

Mesclun

40 gram

Labne

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2655 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers9 g
Vezels15.6 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de slamix en de helft van de gyros toe aan de bulgur. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige slamix toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de gyros en slamix erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.