HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipgyros Met Kruidige Bulgur
topBanner
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

Met koolrabi, vadouvan en frisse labne

Lees meer

Labne komt uit de Arabische keuken. Het is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met wat zout en kruiden. Het wordt gegeten als dip bij platbrood, maar is ook heerlijk als frisse garnering bij kruidige gerechten, zoals deze bulgur. Koolrabi is een groente die je niet vaak tegenkomt. Deze kool heeft een lichtpittige smaak met een zoete noot.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :MosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Koolrabi

1 stuk(s)

Rode ui

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

140 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

200 gram

Kipgyros

60 gram

Mesclun

120 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Honing

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2732 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels15 g
Eiwitten34 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

2

Weeg de bulgur af. Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.

5

Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de mesclun en de helft van de gyros aan de bulgur toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige mesclun toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.

6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros met mesclun erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.