Skip to main content
Kipfilet met kruidige kokossaus
Kipfilet met kruidige kokossaus

Kipfilet met kruidige kokossaus

met courgette, puntpaprika en broccolirijst

4.5
(520)

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Broccolirijst

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

90 ml

Kokosmelk

1.5 tl

Piri-pirikruiden

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2303 kJ
Energie (kcal)551 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten43.9 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10.7 g
Eiwitten32.5 g
Zout2.4 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst en broccolirijst. Verkruimel de benodigde hoeveelheid bouillonblokje erboven.
  • Snijd de courgette en puntpaprika in blokjes.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kipfilet in gelijke stukken van 2 bij 2 cm.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Rijst koken
2
  • Kook de bruine rijst, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, de gemberpuree, de ui, puntpaprika en de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak, afgedekt, nog 2 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak)  en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de kruidige kokossaus met kip en de groenten ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders