Skip to main content
Kipfilet met kalfsjus en gekarameliseerde wortels

Kipfilet met kalfsjus en gekarameliseerde wortels

met een bosui en aardappelgratin

Met dit recept tover je 463 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paarse wortel

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Bosui

10 gram

Pijnboompitten

½ zakje(s)

BBQ-rub

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Kalfsjus

(Bevat: Selderij)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

(Zoutarm) groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5816 kJ
Energie (kcal)1390 kcal
Vetten73 g
waarvan verzadigd29.5 g
Koolhydraten85.2 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels21.2 g
Eiwitten53.5 g
Zout2.3 g
Potassium1828 mg
Calcium114.8 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortelen door de lengte door de helft of in kwarten.
  • Snijd de aardappelen in plakjes van 1/2 cm.
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes.
Wortelen roosteren
2
  • Voeg de aardappelen toe aan een pan samen met de kookroom, een gedeelte van de bosui en het bouillonblokje. Bewaar wat van het groene gedeelte van de bosui apart ter garnering.
  • Breng de aardappelen aan de kook en kook 8 - 9 minuten op middelhoog vuur.
  • Verdeel de wortelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en rooster 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak de pecannoten grof.
Kip bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Rooster de pecannoten en pijnboompitten 1 - 2 minuten, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 6 - 7 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie om de kip warm te houden.
  • Meng in een kleine kom de BBQ-rub en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl honing. 
Aardappelgratin maken
4
  • Roer de kruidenroomkaas door de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de aardappelen en de saus toe aan een ovenschaal en bedek de bovenkant met de geraspte kaas.
  • Schuif de wortelen op de bakplaat naar een zijde en plaats de ovenschaal op de bakplaat naast de wortelen.
  • Besprenkel het BBQ-rub-oliemengsel over de wortelen en bak samen 7 - 9 minuten in de oven.
Jus opwarmen
5
  • Voeg de kalfsjus toe aan de koekenpan waar de kip in is gebakken en verwarm 1 - 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg eventueel de kip weer toe aan de pan om hem te verwarmen.
Serveren
6
  • Verdeel de wortelen over de borden.
  • Serveer de kip naast de wortelen en top af met de kalfsjus.
  • Garneer de wortelen met het groene gedeelte van de bosui, pecannoten en pijnboompitten
  • Serveer de aardappelgratin in de ovenschaal naast de borden op tafel. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders