Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode biet
1 stuk(s)
Wortel
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Rode ui
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
10 gram
Kappertjes
1 stuk(s)
Kalkoenfilet
¼ stuk(s)
Limoen
1 el
Olijfolie
2 el
Bloem
¾ el
[Plantaardige] roomboter
30 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een grote kom de rode-bietpartjes, de wortel, de krieltjes en de helft van de knoflook. Voeg de olijfolie en gedroogde tijm toe en schep goed om. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.
Zet een diep bord met de bloem klaar. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van de limoen en snijd in kwarten. Hak de peterselie grof.
Verhit een klontje roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon toe. Roer de kappertjes en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl limoenrasp erdoorheen. Laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kalkoenfilet en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kalkoenfilet met saus ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak en de eventuele overige limoenpartjes.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!