Skip to main content
Kimchi fried rice met veggie gehakt

Kimchi fried rice met veggie gehakt

met zoetzure komkommer en gebakken ei met sesamzaad

Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Soja
Tarwe
Gerst
Sesamzaad
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Prei

1.25 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

25 gram

Kimchi

15 gram

Gochujang

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe)

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Gluten, Soja, Gerst Kan bevatten: Haver, Mosterd, Rogge, Selderij, Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Wortel

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3160 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten79.4 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels16 g
Eiwitten30.3 g
Zout2.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium621.4 mg
Calcium88.7 mg
Iron2.9 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Kleine kom
Large Frying Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Rasp de gember en de knoflook met een fijne rasp.
  • Halveer de komkommer en snijd de komkommer in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de honing en breng op smaak met zout. Voeg de komkommer toe, meng goed en zet apart.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 3 - 4 minuten en breng op smaak met zout.
  • Giet ondertussen de kimchi af, maar bewaar het sap. Knijp het sap uit de kimchi boven een kleine kom.
  • Voeg de gember, de knoflook, de gochujang (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het vegan gehakt toe aan de koekenpan. Bak 3 - 4 minuten verder.
Mengen
3
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng het achtergehouden kimchisap met de sesamolie en sojasaus.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de sesamzaadjes toe en bak het ei bovenop de sesamzaadjes.
  • Voeg 1/4 el zonnebloemolie per persoon toe aan de pan met het gehakt. Voeg vervolgens de rijst, kimchi en wortel toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Roer, wanneer de rijst klaar is, de kimchi-sesamdressing door de rijst. Verdeel de rijst over de borden.
  • Garneer met het gebakken ei en de overige sesamzaadjes.
  • Leg de komkommersalade naast het gebakken ei. Besprenkel het geheel met de overige dressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders