HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKapsalon Met Vegetarische Döner Kebab
topBanner
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Lees meer

De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig.

Labels:VeggieFamilieFamilie
Allergenen :MosterdEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Little gem

5 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

160 gram

Vegetarische döner van knolselderij

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Karnemelk

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3551 kJ
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten35 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

4

Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 6 minuten krokant.

Tip: De döner is nieuw jouw box. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Én, wist je dat de döner kebab is gemaakt van tarwe en knolselderij en daardoor 100% plantaardig en een bron van vezels. Vanwege het hoge aantal eiwitten is het ook nog eens super voedzaam!

5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

Tip: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat meer dan 200 gram groente en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!

6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische kebab daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische kebab dan naast de friet.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.