BestellenCadeaubon
Kapsalon met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met vegetarische shoarma

Kapsalon met vegetarische shoarma

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

80 gram

Vegetarische shoarma

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Karnemelk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)763 kcal
Energie (kJ)3192 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers6 g
Vezels8.7 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Dressing maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

Vegetarische shoarma bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

Tip: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat meer dan 200 gram groente en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische shoarma daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische shoarma dan naast de friet.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.