HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKapsalon Met Vegetarische Shoarma
topBanner
Kapsalon met vegetarische shoarma

Kapsalon met vegetarische shoarma

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Week zonder Vlees
Lees meer

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :EiMosterdGlutenbevattende granenTarweSojaMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

2 krop(pen)

Little gem

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

160 gram

Vegetarische shoarma

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Tarwe, Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

3 el

Karnemelk

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3192 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4

Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 4 - 6 minuten.

5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische shoarma daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische shoarma dan naast de friet.