Skip to main content
Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool
Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

4.3
(131)

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

15 gram

Harissa

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2846 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten49.5 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels13.8 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Surinaamse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Kalkoen bereiden
2

Verdeel de aardappelen en bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 - 15 minuten in de oven. Meng de kalkoenblokjes in een kom met de harissa, 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg toe aan de bakplaat en bak nog 10 minuten mee met de aardappelen en bloemkool.

Snijden
3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen.

Sperziebonen koken
4

Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 - 3 minuten zonder deksel op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders