In december verwen jij je tafelgenoten met een restaurantwaardig diner. De kalfssukade serveer je met rodewijnsaus en pompoen uit de oven. Als afsluiter geniet je van een https://cdn.hellofresh.com/nl/cms/Recepten PDF/51.19.2.NL_Kaasplankje.pdf" target="kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert">kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Hokkaido pompoen
20 gram
Pecannoten
5 gram
Verse tijm
13 gram
Panko paneermeel
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
35 ml
Rode wijn
0.1 tl
Gemalen kaneel
1 leaves
Laurierblad
250 gram
Kruimige aardappelen
120 gram
Kalfssukade
2.5 el
Roomboter
2 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pompoen in parten van 1 cm dik en verwijder de pitten en de zaden. Hak de helft van de pecannoten fijn (de overige pecannoten bewaar je apart voor het dessert).
Leg de pompoenparten samen met de helft van de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Ris de blaadjes van de helft van de tijm. Meng de panko in een kleine kom met de geitenkaas, de blaadjes tijm, de pecannoten, peper en zout. Bestrijk de pompoenparten royaal met olijfolie en druk met je vingers het pankomengsel erop. Bak de pompoen met ui in 20-25 minuten zacht in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige rode ui en de knoflook 1-2 minuten. Voeg per persoon 50 ml water, 70 ml rode wijn, een mespunt kaneel, 1 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn toe. Voeg ook de overige tijm en het laurierblad toe. Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur laag en laat in 15-20 minuten zachtjes inkoken. Giet daarna het mengsel door een zeef, giet het gezeefde mengsel terug in de pan en verhit kort. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer er 1 tl mosterd per persoon door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kalfssukade in 2 plakken per persoon. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op gemiddeld vuur en leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de boter. Dek de pan af, zet het vuur middellaag en warm de kalfssukade in ongeveer 5 - 7 minuten op. Draai af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kalfssukade over de borden en schenk de saus erover. Schep de aardappelpuree ernaast en smeer deze uit. Leg de pompoenparten en ui op de puree.