HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKaiserschmarrn Met Aardbei
topBanner
Kaiserschmarrn met aardbei

Kaiserschmarrn met aardbei

Luchtige pannenkoekstukjes met zure room en honing

Lees meer

Wie weleens op wintersport gaat naar Oostenrijk kent dit zoete gerecht ongetwijfeld. Over de herkomst van deze hemelse pannenkoekstukken doen allerlei verhalen de ronde, Keizer Franz Josef speelde er in ieder geval de hoofdrol in.

Allergenen :MelkEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

250 gram

Aardbei

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

1 jar

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

Fijne kristalsuiker

120 ml

Melk

(BevatMelk)

60 gram

Bloem

1 el

Roomboter

(BevatMelk)
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1695 kJ
Energie (kcal)405 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels3 g
Eiwitten14 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Grote kom
Keukenpapier
Kom
Handmixer
Vork
Koekenpan
Pollepel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de aardbeien in kwarten, voeg toe aan een kom en meng met 3/4 van de honing. Meng de zure room met de overige honing. Besprenkel een stukje keukenpapier met de wittewijnazijn en ontvet er een grote kom en de kloppers van de mixer mee.

2

Splits de eieren en voeg de eiwitten en 1/2 tl suiker toe aan de ontvette grote kom. Voeg de eidooiers toe aan een andere grote kom. Klop het eiwit met een mixer totdat het stijf en glanzend is. Kluts de eidooiers met een vork en meng er de helft van de bloem door. Meng er vervolgens de suiker, de melk, de overige bloem en een snuf zout door tot je een glad beslag hebt.

3

Spatel 1/3 van het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Herhaal met de rest van het eiwit. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen het beslag toe, bak 3 – 5 minuten en roer met een pollepel in stukken. Bak in nog 2 – 4 minuten gaar

4

Verdeel de Kaiserschmarnn over de borden, garneer met de zure room en de aardbeien.