Skip to main content
Quiche met prei en warmgerookte zalm

Quiche met prei en warmgerookte zalm

met belegen kaas en een frisse salade

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Zalmsnippers

(Bevat: Vis)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1090 kcal
Energie (kJ)4559 kJ
Vetten73 g
waarvan verzadigd34 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Garde
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de prei en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Rasp met een fijne rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.

Prei bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, prei en rode ui 6 - 8 minuten. Verdeel ondertussen het bladerdeeg met bakpapier over een quichevorm of ovenschaal. Snijd het bladerdeeg eventueel bij om het goed passend te maken. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.

Mengen
3

Meng in een grote kom: 1 ei per persoon, de prei, de zure room, de belegen kaas, de warmgerookte zalmsnippers en de nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Giet het mengsel over het deeg in de quichevorm. Gebruik eventueel het afgesneden deeg voor de bovenkant van de quiche. Bak de quiche bovenin de oven in 30 - 32 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Salade opmaken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen na het bakken. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders