HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanse Stijl Kabeljauwfilet Met Zeewiersalade
topBanner
Japanse stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

Japanse stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

met sesamdressing, zoetzure radijs en salade

Wereldkeuken
Lees meer

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel 10 keer zo veel als melk!

Allergenen :SesamzaadVisSojaGlutenTarweMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Gele peen

60 gram

Salademix met erwtenscheuten

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

30 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

100 gram

Zeewiersalade

(BevatSesamzaad, Soja, Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Furikake

(BevatSesamzaad, Soja, Gluten, Tarwe)

1 bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

3 el

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

2 el

Bloem

1.5 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)895 kcal
Energie (kJ)3746 kJ
Vetten40.6 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten92.16 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels8.78 g
Eiwitten35.22 g
Zout5.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Saladekom
Diep bord
Keukenpapier
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in plakjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuf zout. Meng de radijsjes erdoor en houd apart. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe.

3

Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.

4

Bak de vis 1 – 2 minuten aan één kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper naar smaak toe.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing. Serveer met de zoetzure radijs.