Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel 10 keer zo veel als melk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Gele peen
60 gram
Salademix met erwtenscheuten
(Kan bevattenSelderij)20 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)2 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(BevatVis)30 ml
Sojasaus
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)50 gram
Mayonaise
(BevatMosterd, Eieren)10 ml
Sesamolie
(BevatSesamzaad)100 gram
Zeewiersalade
(BevatSesamzaad, Soja, Gluten, Tarwe)½ zakje(s)
Furikake
(BevatSesamzaad, Soja, Gluten, Tarwe)1 bosje(s)
Radijs
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
3 el
Wittewijnazijn
2 tl
Honing
2 el
Bloem
1.5 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in plakjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuf zout. Meng de radijsjes erdoor en houd apart. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de vis 1 – 2 minuten aan één kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing. Serveer met de zoetzure radijs.