BestellenCadeaubon
Japanse ramen met gebakken kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Een voedzame Japanse soep

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.

Allergenen :
Gluten
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Peen

50 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)400 kcal
Energie (kJ)1674 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok
Grote pan
Koekenpan

Instructies

Halveer de peen in de lengte en snijd in dunne plakken.
1

Schil de gember en snijd fijn. Halveer de peen in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in kwarten.

2

Bereid de bouillon.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de noedels toe.
4

Voeg de bouillon toe en laat 8 minuten koken op laag vuur. Voeg na 4 minuten de champignons toe en na 6 minuten de noedels. Breng op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Bak de kabeljauw aan beide kanten.
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.

Verdeel de soep over soepkommen en serveer met de kabeljauw.
6

Verdeel de soep over de soepkommen en serveer met de kabeljauw.