HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanse Ramen Met Gebakken Kabeljauw
topBanner
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Een voedzame Japanse soep

Lees meer

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVisSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Verse gember

½ stuk(s)

Peen

100 gram

Champignons

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

140 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(BevatVis)

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1673.6000000000001 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Grote pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de gember en snijd fijn. Halveer de peen in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in kwarten.

2

Bereid de bouillon.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de bouillon toe en laat 8 minuten koken op laag vuur. Voeg na 4 minuten de champignons toe en na 6 minuten de noedels. Breng op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en serveer met de kabeljauw.