Skip to main content
Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels
Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels

Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels

met ei, spitskool en gefrituurde uitjes

Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergenen :
Ei
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Vers citroengras

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Taugé

100 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

15 gram

Gefrituurde uitjes

Verse udonnoedels

½ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

Sojasaus

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2754 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten55.4 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels13.1 g
Eiwitten50.4 g
Zout3.8 g
Potassium212.5 mg
Calcium34.1 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Grote wok of hapjespan met deksel
Steelpan met deksel
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal de kipfilet uit de pan en leg in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet 7 - 9 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. 

 

3

Voeg de gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 300 ml water en 1/2 bouillonblokje. Voeg het citroengras toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat 10 minuten zachtjes koken. 

4

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Pel de eieren en snijd doormidden. Voeg de gesneden spitskool toe aan de soep en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg daarna de verse udonnoedels toe en kook, afgedekt, 3 minuten. 

Tip: Houd je niet van een zachte dooier? Kook het ei dan 8 - 10 minuten voor een stevigere dooier.

 

Kip plukken
5

Zet het vuur uit, haal het citroengras uit de soep en meng de Javaanse wokpasta, sojasaus, limoensap en limoenrasp erdoor. Haal de kip uit de ovenschaal en leg op een bord. Gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te plukken.

Serveren
6

Verdeel de noedels en de hete soep over diepe borden. Leg de geplukte kip erbovenop. Leg op elk bord een gekookt ei. Garneer met de taugé, gefrituurde uitjes, koriander, het groene gedeelte van de bosui en eventueel 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, paprika en koriander
Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

met sojabonen, zoetzure radijs en avocado
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus
Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

met groene groenten en knoflookrijst
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Chapati met omelet

Chapati met omelet

met kerrie-aardappelen en mangoketchup
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met pastasalade en gemengde sla

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes