Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels

Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels

met ei, spitskool en gefrituurde uitjes

Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergenen :
Eieren
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Vers citroengras

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Taugé

100 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2754 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten55.4 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels13.1 g
Eiwitten50.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Grote wok of hapjespan met deksel
Steelpan met deksel
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal de kipfilet uit de pan en leg in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet 7 - 9 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. 

 

3

Voeg de gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 300 ml water en 1/2 bouillonblokje. Voeg het citroengras toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat 10 minuten zachtjes koken. 

4

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Pel de eieren en snijd doormidden. Voeg de gesneden spitskool toe aan de soep en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg daarna de verse udonnoedels toe en kook, afgedekt, 3 minuten. 

Tip: Houd je niet van een zachte dooier? Kook het ei dan 8 - 10 minuten voor een stevigere dooier.

 

Kip plukken
5

Zet het vuur uit, haal het citroengras uit de soep en meng de Javaanse wokpasta, sojasaus, limoensap en limoenrasp erdoor. Haal de kip uit de ovenschaal en leg op een bord. Gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te plukken.

Serveren
6

Verdeel de noedels en de hete soep over diepe borden. Leg de geplukte kip erbovenop. Leg op elk bord een gekookt ei. Garneer met de taugé, gefrituurde uitjes, koriander, het groene gedeelte van de bosui en eventueel 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.