HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndiase Curry Met Bloemkool En Paneer
topBanner
Indiase curry met bloemkool en paneer

Indiase curry met bloemkool en paneer

met rijst, kikkererwten en verse koriander

Lees meer

Paneer is nieuw in de box! Deze verse kaas wordt veel in de Indiase keuken gebruikt en heeft net als halloumi een hoog smeltpunt. Je kunt hem dus heel goed bakken of grillen.

Labels:Veggie
Allergenen :MelkPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode ui

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Bloemkool

½ pak(ken)

Kikkererwten

⅔ zakje(s)

Garam masala

140 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Paneer

(BevatMelk)

200 ml

Kokosmelk

1 bakje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4124 kJ
Energie (kcal)986 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Vergiet
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Giet de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en rode peper (zie Tip) 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en kikkererwten toe en bak 5 - 6 minuten mee. Voeg 1/3 zakje garam masala per persoon toe en bak nog 1 minuut.

3

Kook ondertussen de rijst in 12 – 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Dep de paneer droog met keukenpapier en snijd in plakjes van 1 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de kokosmelk (zie Tip) en de pindakaas toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Leg de paneer erin en laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken. Proef en breng de curry eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de koriander grof.

6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry met de paneer erover. Garneer met de koriander.