
Empanadas zijn ontstaan in het Midden-Oosten, nog voor ze honderden jaren geleden in Spanje werden geïntroduceerd. Ze zijn ontstaan uit vroegere gebakjes zoals de samosa. Het Spaanse woord ‘empanar’ betekent ‘in brood wikkelen’, vandaar de naam!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
BBQ-rub
100 gram
Gekruid rundergehakt
(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe)
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Mini-komkommer
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Fresco spalmabile - roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout



Tip: Het is niet erg als je vulling overhoudt. Dit kun je gebruiken in de volgende stap.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Laat de kaas dan achterwege en bewaar voor een andere keer.

