Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes

Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes

met een salade van tomaten en cannellinibonen

.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ pak(ken)

Cannellinibonen

1 stuk(s)

Tomaat

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Groente-kaassoufflé

40 gram

Salademix met bieslook

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)716 kcal
Energie (kJ)2996 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10 g
Vezels6 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen snijden
1

Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
3

Laat de cannellinibonen uitlekken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 3/4 el extra vierge olijfolie en 3/4 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat ruim de helft van de ADH vezels – goed voor je darmflora en daarmee voor je weerstand en behoud van een gezond cholesterolgehalte. Wist je dat de meeste vezels uit de groente–kaassoufflé komen? Met de bonen op een goede 2e plek.

Tomaten snijden
4

Snijd de tomaten in parten en halveer de cherrytomaten. Meng alle tomaten en de cannellinibonen met de dressing, schep ze af en toe om zodat de dressing goed kan intrekken.

Groente-kaassoufflé bakken
5

Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groente-kaassoufflé 3 - 4 minuten per kant.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en leg op elk bord een groente-kaassoufflé. Meng de salademix met de tomaten-bonenmix en de dressing en serveer deze erbij.