topBanner
Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes

Groente-kaassoufflé met gebakken aardappeltjes

met een salade van tomaten en cannellinibonen

Lees meer

.

Labels:VeggieFamilie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Half kruimige aardappelen

190 gram

Cannellinibonen

125 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Groente-kaassoufflé

80 gram

Salademix met bieslook

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2996 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels18 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Laat de cannellinibonen uitlekken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 3/4 el extra vierge olijfolie en 3/4 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

4

Snijd de tomaten in parten en halveer de cherrytomaten. Meng alle tomaten en de cannellinibonen met de dressing, schep ze af en toe om zodat de dressing goed kan intrekken.

5

Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groente-kaassoufflé 3 - 4 minuten per kant.

6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en leg op elk bord een groente-kaassoufflé. Meng de salademix met de tomaten-bonenmix en de dressing en serveer deze erbij.