HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroene Curry Met Noedels En Ei
topBanner
Groene curry met noedels en ei

Groene curry met noedels en ei

Met wokgroenten, kokosmelk en limoen

Lees meer

Deze curry met kokosmelk en wokgroenten is een perfect gerecht voor het hele gezin: het staat in een handomdraai op tafel en is mild van smaak doordat je niet zo veel currypasta toevoegt. Vandaag maak je hem met noedels in plaats van met rijst. Aan het einde meng je een geklutst ei door de noedels, wat ervoor zorgt dat het gerecht lekker smeuïg wordt. Erbij serveer je nog een extra gekookt eitje.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :SesamzaadEiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

10 bosje(s)

Verse koriander

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

100 ml

Kokosmelk

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Groentemix

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2979 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Steelpan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de limoen in parten en hak de koriander grof.

2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het sesamzaad in 3 – 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Roer ondertussen de kokosmelk goed door.

3

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 – 8 minuten hard. Laat het ei schrikken onder koud water en pel het ei. Kluts ondertussen het overige ei met een vork in een kom. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak het witte deel van de bosui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de groene currypasta toe en bak 1 minuut (zie tip). Voeg de groentemix toe en roerbak 2 – 3 minuten.

5

Schenk de kokosmelk bij de groenten en verwarm nog 1 minuut. Schep de noedels en het geklutste ei door het gerecht en verwarm het gerecht totdat het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de curry over de borden. Snijd het gekookte ei doormidden en leg op het gerecht. Garneer met het geroosterde sesamzaad, het groene deel van de bosui, de koriander en een partje limoen (zie tip).