Gepocheerd ei in groene groente-curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepocheerd ei in groene groente-curry

Gepocheerd ei in groene groente-curry

met naanbrood, spinazie, prei en venkel

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 52 kilometer autorijden?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

50 gram

Spinazie

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander en munt

¼ stuk(s)

Limoen

1 cm

Verse gember

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3306 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naan af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de naan te verwarmen onder een grill of bak 1 - 2 minuten per kant in de koekenpan.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut (zie Tip). Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. 

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Curry maken
3

Voeg de prei en venkel toe en bak nog 3 - 5 minuten. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de kokosmelk en 50 ml bouillon per persoon toe, kook de saus 3 - 4 minuten zonder deksel. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie Tip). Haal, als het geheel te nat blijft, halverwege het deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen.

Tip: Het ei is gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooier nog zacht is. Als je meer van harde dooiers houdt, kun je het ei langer garen.

Naan bakken
5

Bak ondertussen het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven. Hak de verse kruiden grof en snijd de limoen in partjes.

Serveren
6

Verdeel de groente-curry en eieren over de borden en garneer met de verse kruiden. Serveer met het naanbrood en knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de groente-curry.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.