Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes

USP: Nieuw product (EVEN CHECKEN OF DIT NOG STEEDS ZO IS!), heek gepaneerd in cornflakes. Lijkt op een luxe fishstick. Klassiek fishstick recept erbij, kapitein iglo

Allergenen :
Gluten
•Eieren
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Spekblokjes

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

(Bevat Gluten)

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2989 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers9 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.

Spekjes bakken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een grote koekenpan of hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Prei bereiden
3

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei 6 – 8 minuten, afgedekt, verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.

Heekfilet bakken
4

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de heekfilet 4 – 6 minuten aan elke zijde, of tot de heekfilet krokant is.

Spinazie-preipuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie– preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spinazie–preipuree over de borden en leg de heekfilet erop. Serveer met de ravigotesaus.