HelloFresh
topBanner
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

met frisse salade, olijven en labne

Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

4 stuks

Gemarineerde kipdrumsticks

⅔ stuks

Komkommer

1 stuks

Rode paprika

30 g

Leccino olijven

100 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Rodewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3483 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

2

Besmeer de kipdrumsticks met de overige olijfolie en verdeel ze over de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de kipdrumsticks en de aardappelen samen 35 – 45 minuten, of tot alles gaar is.

3

Snijd de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes.

4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd met peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer en de rode paprika toe. Schep goed om.

5

Hak de olijven grof.

6

Verdeel de kipdrumsticks en de aardappelpakketjes over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de aardappelen met de helft van de labne. Verdeel de overige labne over de kipdrumsticks en bestrooi met de olijven. Serveer met de salade.