Gemarineerde biefstuk met salsa verde
Gemarineerde biefstuk met salsa verde

Gemarineerde biefstuk met salsa verde

met zoete aardappel en koolsla

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Allergens:
Celery
•Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Garlic

5 g

Fresh mint & chives

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

5 g

Capers

â…“ piece

Lemon

225 g

Sweet potato

100 g

Rainbow slaw mix

1 piece

Romano pepper

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

2.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5058 kJ
Calories1209 kcal
Fat90.3 g
Saturated Fat17.4 g
Carbohydrate60.7 g
Sugar21.9 g
Dietary Fiber12 g
Protein34.3 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Bowl
•Grater
•Small Bowl
•Salad Bowl
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil

Cooking Steps

Zoete aardappel bereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de partjes, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne ringen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Salsa verde maken
2

Hak de bladpeterselie, bieslook en munt fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1 tl kappertjes per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit boven een kleine kom. Meng in een kom de verse kruiden met de knoflook, de fijngehakte kappertjes en per persoon: 1 el citroensap en 2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de zoete-aardappelpartjes, puntpaprika en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 5 - 8 minuten. Roer tussendoor en breng op smaak met peper en zout.

Koolsla maken
4

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise. Voeg de koolmix toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en de overige Mexicaanse kruiden.

Biefstuk bakken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de biefstuk in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpartjes met puntpaprika over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de biefstuk tegen de draad in in dunne plakken en leg naast de zoete aardappel. Schenk de salsa verde op het vlees. Serveer met de koolsla.