Skip to main content
Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met groentemix, crème fraîche en geraspte oude kaas

Deze ovenschotel zet je met het grootste gemak op tafel. Wij hebben je vast geholpen door de groenten voor te snijden en het gehakt te kruiden - de oven doet de rest!

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Varkensboerengehakt

100 gram

Italiaanse groentemix met champignons

140 gram

Mais in blik

25 gram

Biologische crème fraîche

gram

Crème fraîche

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kJ)3715 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.9 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar, giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de tomaat in blokjes.

Groente bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt in 3 - 4 minuten los, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de groentemix toe aan de hapjespan en bak deze 6 - 8 minuten aan. Voeg vervolgens de mais, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de zwarte balsamicoazijn en 100 ml water per persoon toe. Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
3

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en crème fraîche tot een romige puree. Voeg per persoon: 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Meng goed door en breng de puree op smaak met peper en zout.

Gehakt toevoegen
4

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door.

Ovenschotel maken
5

Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep hier vervolgens de aardappelpuree op. Maak met een vork een streepjespatroon op de puree en verdeel de geraspte oude kaas hierover. Bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven of totdat de kaas bruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders