BestellenCadeaubon
Gebakken heekfilet met spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken heekfilet met spinazie

Gebakken heekfilet met spinazie

met wortel-linzenpuree en geschaafde amandelen

Je maakt een variatie op de klassieke vis à la meunière – op de wijze van de molenaarsvrouw. Je bakt de vis in bloem en geeft deze een frisse toets van citroen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Amandelnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

125 ml

[Zoutarme] groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2316 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten33.7 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels13.7 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Halveer de wortel in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de wortel, ui en knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode linzen en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook 15 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verdeel 1/2 el bloem per persoon over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de heekfilet door de bloem en tik de overige bloem eraf. Bewaar de vis apart tot gebruik.

Weetje: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (uit de zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.

 

Pureren
4

Haal de hapjespan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm op laag vuur.

Vis bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de vis toe en bak 2 - 3 minuten aan elke kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken.

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Serveren
6

Verdeel de wortel-linzenpuree over de borden en schep de spinazie erop. Leg de heekfilet op de spinazie en knijp er 1 citroenpartje per persoon over uit. Garneer met het amandelschaafsel en de overige citroenpartjes.