Skip to main content
Garnalenburger met labne

Garnalenburger met labne

Met broccoli-rucolasalade en amandelen

3.7
(273)

Deze garnalenburger is snel klaar en makkelijk voor een doordeweekse maaltijd. Het is ook een toegankelijke manier om eens vis te proberen voor (kleine óf grote) beginners. De labne, een yoghurtdip uit de Midden-Oosterse keuken, maakt de burger lekker fris

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Noten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Schaaldieren
Vis
Soja
Weekdieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Hamburgerbol

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten: Noten, Soja, Ei)

10 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Garnalenburger

(Bevat: Ei, Schaaldieren, Vis, Soja, Weekdieren)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 tl

Rode wijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2987 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Snipper de sjalot fijn. • Kook de broccoli 5 – 7 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Hakken en bakken
2

• Bak de hamburgerbol 4 – 6 min in de oven. • Hak de gezouten amandelen grof. • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalenburger 2 – 3 minuten per kant.

Salade maken
3

• Maak in een saladekom een dressing van de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout. • Meng de sjalot, de broccoli en de rucola door de dressing.

Serveren
4

• Beleg de hamburgerbol met de garnalenburger, de labne en een paar kleine roosjes broccoli uit de salade. • Serveer de burger met de broccoli-rucolasalade en garneer met de gezouten amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders