HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGarnalenburger Met Labne
topBanner
Garnalenburger met labne

Garnalenburger met labne

Met broccoli-rucolasalade en amandelen

QUICK & EASY
Lees meer

Deze garnalenburger is snel klaar en makkelijk voor een doordeweekse maaltijd. Het is ook een toegankelijke manier om eens vis te proberen voor (kleine óf grote) beginners. De labne, een yoghurtdip uit de Midden-Oosterse keuken, maakt de burger lekker fris

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineNotenEiSulfietSchaaldierenVisSojaWeekdieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, LupineKan bevattenNoten, Soja, Ei)

20 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

2 stuk(s)

Garnalenburger

(BevatEi, Schaaldieren, Vis, Soja, Weekdieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 tl

Rode wijnazijn

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2987 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Snipper de sjalot fijn. • Kook de broccoli 5 – 7 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

• Bak de hamburgerbol 4 – 6 min in de oven. • Hak de gezouten amandelen grof. • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalenburger 2 – 3 minuten per kant.

3

• Maak in een saladekom een dressing van de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout. • Meng de sjalot, de broccoli en de rucola door de dressing.

4

• Beleg de hamburgerbol met de garnalenburger, de labne en een paar kleine roosjes broccoli uit de salade. • Serveer de burger met de broccoli-rucolasalade en garneer met de gezouten amandelen.