Deze garnalenburger is snel klaar en makkelijk voor een doordeweekse maaltijd. Het is ook een toegankelijke manier om eens vis te proberen voor (kleine óf grote) beginners. De labne, een yoghurtdip uit de Midden-Oosterse keuken, maakt de burger lekker fris
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Hamburgerbol
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, LupineKan bevattenNoten, Soja, Ei)20 gram
Amandelen
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)2 stuk(s)
Garnalenburger
(BevatEi, Schaaldieren, Vis, Soja, Weekdieren)1.5 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))4 tl
Rode wijnazijn
3 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Honing
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Snipper de sjalot fijn. • Kook de broccoli 5 – 7 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
• Bak de hamburgerbol 4 – 6 min in de oven. • Hak de gezouten amandelen grof. • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalenburger 2 – 3 minuten per kant.
• Maak in een saladekom een dressing van de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout. • Meng de sjalot, de broccoli en de rucola door de dressing.
• Beleg de hamburgerbol met de garnalenburger, de labne en een paar kleine roosjes broccoli uit de salade. • Serveer de burger met de broccoli-rucolasalade en garneer met de gezouten amandelen.