topBanner
Garnalen met noedels, citroengras en groenten

Garnalen met noedels, citroengras en groenten

Lees meer

Dit is een oosters gerecht waarbij de garnalen een bijzondere smaak geven. De pikante rode peper en het frisse, geurige citroengras zorgen voor een lekkere twist. Het citroengras kook je vanaf het begin mee, waardoor de smaak nog beter naar voren komt.

Labels:Pittig
Allergenen :Glutenbevattende granenSchaaldierenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

300 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode peper

10 stuk(s)

Radijs

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken en kook het citroengras met 500 ml water per persoon in een pan met deksel, waar je later de sperziebonen en noedels ook in kunt meekoken.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de radijs in kwarten en snijd het radijsblad klein.

3

Kook vervolgens de sperziebonen, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de noedels toe. Giet daarna af en ver-wijder het citroengras.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de radijs, garnalen en sojasaus toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg het radijsblad, de noedels en sperziebonen toe aan de wok of hapjespan, verhit nog 2 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden.