Dit is een oosters gerecht waarbij de garnalen een bijzondere smaak geven. De pikante rode peper en het frisse, geurige citroengras zorgen voor een lekkere twist. Het citroengras kook je vanaf het begin mee, waardoor de smaak nog beter naar voren komt.
1 stuk(s)
Gemalen citroengras
150 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Rode peper
5 stuk(s)
Radijs
70 gram
Noedels
()
80 gram
Garnalen
()
10 ml
Sojasaus
()
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken en kook het citroengras met 500 ml water per persoon in een pan met deksel, waar je later de sperziebonen en noedels ook in kunt meekoken.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de radijs in kwarten en snijd het radijsblad klein.
Kook vervolgens de sperziebonen, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de noedels toe. Giet daarna af en ver-wijder het citroengras.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de radijs, garnalen en sojasaus toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het radijsblad, de noedels en sperziebonen toe aan de wok of hapjespan, verhit nog 2 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden.