Skip to main content
Funky freekeh

Funky freekeh

met harissa, spinazie en geroosterde wortel

4.2
(527)

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Nadien worden ze in het geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Noten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Freekeh

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

15 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(Bevat: Noten, Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers16 g
Vezels15 g
Eiwitten24 g
Zout3 g
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh, afgedekt, 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.

Amandelen hakken
3

Hak de gebrande amandelen grof en bewaar apart.

Saus maken en mengen
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit in een koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.

Spinazie toevoegen
5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.

Serveren
6

Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders