Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Nadien worden ze in het geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Wortel
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
150 gram
Freekeh
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)30 gram
Gebrande en gezouten amandelen
(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode ui
20 gram
Harissa
125 gram
Babyspinazie
100 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))1.5 el
Olijfolie
2 tl
Honing
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.
Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh, afgedekt, 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.
Hak de gebrande amandelen grof en bewaar apart.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit in een koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.
Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.
Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.