HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Parelcouscous Met Gerookte Kip
topBanner
Frisse parelcouscous met gerookte kip

Frisse parelcouscous met gerookte kip

met zongedroogde tomaten en courgette

Lees meer

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode ui

160 gram

Gerookte kipfilet

10 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Zongedroogde tomaten

1 stuk(s)

Pruimtomaat

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3114 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels4 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.

2

Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Snijd de rode ui in fijne reepjes en snijd de pruimtomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de pruimtomaat toe en bak het geheel nog 2 minuten.

3

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Snijd het verse basilicum grof. Meng in een grote saladekom de basilicumcrème met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

4

Meng de rucola, parelcouscous, courgette, pruimtomaat, kipfilet, de helft van het verse basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing. Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.