Frisse parelcouscous met gerookte kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse parelcouscous met gerookte kip

Frisse parelcouscous met gerookte kip

met zongedroogde tomaten en courgette

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

80 gram

Gerookte kipfilet

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Rucola

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

½ stuk(s)

Tomaat

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3114 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.7 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Parelcouscous bereiden
1

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.

Groenten bakken
2

Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Snijd de rode ui in fijne reepjes en snijd de pruimtomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de pruimtomaat toe en bak het geheel nog 2 minuten.

Tip: Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Kip snijden
3

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Snijd het verse basilicum grof. Meng in een grote saladekom de basilicumcrème met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

Meng de rucola, parelcouscous, courgette, pruimtomaat, kipfilet, de helft van het verse basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing. Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.