Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Parelcouscous
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Ui
160 gram
Gerookte kipfilet
10 gram
Vers basilicum
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Rucola
60 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
1 stuk(s)
Pruimtomaat
15 ml
Basilicumcrème
1 el
Extra vierge olijfolie
2 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
200 ml
Groentebouillon
Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Snijd de rode ui in fijne reepjes en snijd de pruimtomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de pruimtomaat toe en bak het geheel nog 2 minuten.
Tip: Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Snijd het verse basilicum grof. Meng in een grote saladekom de basilicumcrème met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Meng de rucola, parelcouscous, courgette, pruimtomaat, kipfilet, de helft van het verse basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing. Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.