HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Parelcouscous Met Gerookte Kip
topBanner
Frisse parelcouscous met gerookte kip

Frisse parelcouscous met gerookte kip

met zongedroogde tomaten en courgette

Lees meer

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:Lekker snelFamilieLekker snel
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

160 gram

Gerookte kipfilet

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Rucola

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

1 stuk(s)

Pruimtomaat

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3114 kJ
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels4.69 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.

2

Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Snijd de rode ui in fijne reepjes en snijd de pruimtomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de pruimtomaat toe en bak het geheel nog 2 minuten.

Tip: Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

3

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Snijd het verse basilicum grof. Meng in een grote saladekom de basilicumcrème met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

4

Meng de rucola, parelcouscous, courgette, pruimtomaat, kipfilet, de helft van het verse basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing. Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.