Skip to main content
Flammkuchen met Noordzeegarnalen

Flammkuchen met Noordzeegarnalen

met crème fraîche, spekjes en een frisse salade

4.4
(266)

Deze flinterdunne pizza heeft dan wel een Duitse naam, oorspronkelijk komt de flammkuchen uit de Elzas – een streek die (inmiddels weer) bij Frankrijk hoort. De bakkers gebruikten het deeg om de hitte van de oven te testen. Was de temperatuur goed, dan was het deeg binnen 2 minuten gaar. Vatte het vlam, dan was de oven te warm. En zo schijnen ze ook op de naam te zijn gekomen: flammkuchen. Inmiddels zijn er verschillende varianten, van zoet tot hartig. Jij maakt vanavond een hartige variant met Noordzeegarnalen en spekjes.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Gluten)

50 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekblokjes

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Salademix met zonnebloemscheuten

50 gram

Noordzeegarnalen

(Bevat: Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rode wijnazijn

½ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3489 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels4 g
Eiwitten30 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.

Flammkuchen beleggen
2

Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 – 18 minuten bruin in de oven.

Pijnboompitten roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
4

Snijd de bieslook fijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.

Vinaigrette mengen
5

Klop in saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de salademix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.

Serveren
6

Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de pijnboompitten en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders