Skip to main content
Eimuffins met ontbijtspek, lente-ui en kaas
Eimuffins met ontbijtspek, lente-ui en kaas

Eimuffins met ontbijtspek, lente-ui en kaas

4.2
(36)
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Bosui

4 stuk(s)

Ontbijtspek

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

30 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)299 kcal
Energie (kJ)1251 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten2 g
Vezels1 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Oven
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet per persoon 2 holtes van de muffinvorm in met zonnebloemolie.

Snijd het ontbijtspek in reepjes.
2

Snijd de lente-ui fijn en het ontbijtspek in kleine reepjes. Breek de eieren boven een kom en roer samen met de melk luchtig met een vork of garde.

Breng flink op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
3

Meng de lente-ui, het ontbijtspek en de geraspte kaas door de eieren. Breng flink op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.

Serveer het ontbijtje, eet smakelijk!
4

Verdeel het eimengsel over de ingevette muffinvormpjes. Bak de eimuffins in 25 – 30 minuten goudbruin.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders