Skip to main content
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes

3.7
(178)

Receptontwikkelaar June: "Fatteh is een populair gerecht uit het Midden-Oosten. Het is niet alleen heerlijk, maar ook een briljante manier om oude pitabroodjes of platbrood te gebruiken! Mijn favoriete eigenschap van fatteh, afgezien van de verschillende lagen, romige, knapperige textuur en hartige kruiden, is dat je het gerecht samen eet en deelt."

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

¼

Tomatenpuree

½ pak(ken)

Kikkererwten

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Ras el hanout

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat: Tarwe)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2596 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten67.9 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels15.6 g
Eiwitten21.4 g
Zout0.7 g
Potassium446.8 mg
Calcium22.8 mg
Iron0.7 mg
Bakplaat met bakpapier
Zeef
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep goed om en rooster de aubergine 15 - 18 minuten in de oven.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Kikkererwten bakken
2
  • Snijd het platbrood in hapklare reepjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster het brood, boven de aubergine, 5 - 7 minuten in de oven.
  • Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 8 - 9 minuten. Voeg de ras el hanout toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie grof en de tomaat in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomaat, tomatenpuree, balsamicoazijn, honing en de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat 2 - 4 minuten sudderen.
  • Voeg de aubergine toe aan de saus en laat nog 1 minuut pruttelen.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de overige citroen uit in een kleine kom.
Serveren
4
  • Meng de yoghurt en de tahin met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de aubergine en de saus op diepe borden. 
  • Top af met de tahin-yoghurtsaus en de kikkererwten.
  • Garneer met de peterselie en de walnootstukjes. Serveer met het knapperige platbrood en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders