topBanner
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met geroosterde bolcourgette, paprika en rode ui als extra

Extra groente
Lees meer

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)MosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kipfilethaasjes

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Bolcourgette

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

75 gram

Gesneden rode ui

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Witte kool en wortel

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

10 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3980 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1/4 zakje paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de rode paprika in blokjes en de bolcourgette in dunne halve maantjes.

2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Verdeel de bolcourgette en de paprika over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en het overige paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bolcourgette en puntpaprika 12 - 15 minuten in de oven. Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de gesneden rode ui toe.

3

Wentel de kip door de panko, zorg dat hij volledig bedekt is met panko. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de kip hierop te laten uitlekken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

4

Meng ondertussen in een andere kom de gesneden witte kool en wortel, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip en ovengroenten erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus en de bladpeterselie.