Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

met een extra grote salade, tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

15 ml

Basilicumcrème met citroen

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

15 gram

Grana Padanovlokken DOP

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Leccino-olijven

½ stuk(s)

Komkommer

7.5 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3034 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten14.1 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels5 g
Eiwitten22.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het tarwebroodje 6 - 8 minuten. 
  • Halveer de cherrytomaten. Snijd de mini-komkommer in kleine blokjes.
  • Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de olijven in plakjes.
Salsa en mayo maken
2
  • Scheur het verse basilicum grof.
  • Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de cherrytomaten, de mini-komkommer, de knoflook, de olijven, het verse basilicum, de pittenmix, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.
Hamburger bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.
  • Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano vlokken over de burgers.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en besmeer met de basilicummayonaise.
  • Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla.
  • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.
  • Garneer de salade met de overige grana padano.