HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Hamburger Met Italiaanse Twist
topBanner
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met een extra grote salade, tomatensalsa en basilicummayonaise

Extra groente
Lees meer

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Basilicumcrème met citroen

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

25 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

250 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Leccino olijven

1 stuk(s)

Mini-komkommer

15 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4347 kJ
Energie (kcal)1039 kcal
Vetten74.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten44 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het tarwebroodje 6 - 8 minuten. Halveer de cherrytomaten. Snijd de mini-komkommer in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de olijven in plakjes.

2

Scheur het verse basilicum grof. Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de cherrytomaten, de mini-komkommer, de knoflook, de olijven, het verse basilicum, de pittenmix, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano vlokken over de burgers.

4

Snijd de broodjes open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.