Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië... Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Wit tarwebroodje
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)1 stuk(s)
Basilicumcrème met citroen
2 stuk(s)
Gekruide runderburger
25 gram
Grana padano-vlokken
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)60 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
250 gram
Rode cherrytomaten
20 gram
Leccino olijven
1 stuk(s)
Mini-komkommer
15 gram
Zonnebloem-pompoenpittenmix
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)10 gram
Vers basilicum
3 el
Extra vierge olijfolie
2 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het tarwebroodje 6 - 8 minuten. Halveer de cherrytomaten. Snijd de mini-komkommer in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de olijven in plakjes.
Scheur het verse basilicum grof. Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de cherrytomaten, de mini-komkommer, de knoflook, de olijven, het verse basilicum, de pittenmix, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano vlokken over de burgers.
Snijd de broodjes open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.