Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
50 g
Organic sour cream
0.99 teaspoon
Ground paprika
200 g
Chicken fillets
1.5 piece
Tomato
2.5 g
Fresh chives
â…“ piece
[Persian] cucumber
40 g
Panko breadcrumbs
1 sachet(s)
Sweet chili sauce
½ tablespoon
Olive oil
2.5 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.
Snijd de tomaat in parten. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.
Controleer de ovenfrietjes. Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor, totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 6 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Tip: Gebruik eventueel een koekenpan extra als je voor meerdere mensen kookt.
Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.