Skip to main content
Smokey tostada's met zwarte bonen en frisse limoenmayonaise
Smokey tostada's met zwarte bonen en frisse limoenmayonaise

Smokey tostada's met zwarte bonen en frisse limoenmayonaise

met plantaardig gehakt, zoetzure ui en peterselie

Receptontwikkelaar Babette: "Smashed burger taco’s, maar dan in een vegetarisch jasje. Je perst een mix van vegan gehakt en zwarte bonen direct op de tortilla om daarna krokant te bakken. De frisse limoensaus zorgt voor een lichtzure toets die het geheel perfect in balans brengt."

Labels:
Plantaardig
Extra groente
Familie
Bron van vezels
Allergenen :
Tarwe
Soja
Gerst
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Soja, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Haver, Rogge, Selderij, Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Wortel

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Passata

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Veldsla

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Water

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3063 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels18.6 g
Eiwitten26 g
Zout2.5 g
Potassium482.7 mg
Calcium58.3 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de helft van de ui. Snijd de overige ui in halve ringen.
  • Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de wortel en de gesnipperde ui, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Saus maken
2
  • Meng in een kom de rodewijnazijn met de helft van de suiker.
  • Voeg de overige ui toe en breng op smaak met zout. Zet apart tot gebruik en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit. Snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige suiker en per persoon: 1/2 el limoensap en 1 tl limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
Vulling maken
3
  • Voeg de zwarte bonen en het gerookte paprikapoeder toe aan de groenten. Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg het gehakt en de passata toe en bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom een scheutje zonnebloemolie met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Besmeer de tortilla's met het water-oliemengsel en leg, met de ingesmeerde kant naar beneden, op een bakplaat met bakpapier. 
Serveren
4
  • Verdeel de vulling over de tortilla's en druk plat met een lepel. Bak de tortilla's 5 minuten in de oven.
  • Voeg de sla en tomaat toe aan een kom. Voeg het pekelvocht van de zoetzure ui toe en schep goed om.
  • Beleg de tostada's met de zoetzure ui. Besprenkel met de limoenmayonaise en garneer met de peterselie. 
  • Serveer de tostada's met de salade en de overige limoenmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla