HelloFresh
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

met couscous en munt

20 minuten
Lees meer

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Sperziebonen

1 stuks

Ui

200 g

Kippendijstukjes

125 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

120 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2780 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Sperziebonen en ui snijden
Sperziebonen en ui snijden
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Snijd de ui in dunne halve ringen.

Roerbakken
Roerbakken
2

• Verhit olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 – 4 minuten. • Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous loshalen
Couscous loshalen
3

• Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof.

Couscous bereiden
Couscous bereiden
4

• Verdeel de couscous over borden. Schep de curry over de coucous. Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met de extra vierge olijfolie.