HelloFresh
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

met couscous en munt

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 620 beoordelingen
Lees meer

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Sperziebonen

1 stuks

Ui

200 g

Kippendijstukjes

125 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

120 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2780 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Sperziebonen en ui snijden
Sperziebonen en ui snijden
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Snijd de ui in dunne halve ringen.

Roerbakken
Roerbakken
2

• Verhit olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 – 4 minuten. • Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous loshalen
Couscous loshalen
3

• Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof.

Couscous bereiden
Couscous bereiden
4

• Verdeel de couscous over borden. Schep de curry over de coucous. Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met de extra vierge olijfolie.