HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCouscous Met Feta, Groenten En Rozijntjes
topBanner
Couscous met feta, groenten en rozijntjes

Couscous met feta, groenten en rozijntjes

Lees meer

Feta is gemaakt van schapenmelk en er wordt soms ook een beetje geitenmelk toegevoegd. Weet jij in welk Europees land deze kaas is ontstaan?

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGluten)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Citroen

2 tl

Gedroogde oregano

250 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Rozijnen-pittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2582 kJ
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de paprika grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en oregano 1 minuut op laag vuur. Voeg de paprika en ½ tl citroenrasp per persoon toe, draai het vuur middelhoog en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken.

4

Voeg de couscous en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut. Voeg vervolgens de helft van de rozijnen-pittenmix toe.

5

Verdeel de couscous met groenten over de borden. Bestrooi met de overige rozijnen-pittenmix en verkruimel de feta over de borden. Besprenkel naar smaak met extra citroensap en olijfolie.