Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

met tomatensaus en zelfgemaakte croutons

Vandaag gebruik je geen cannelloni maar courgetterolletjes voor je vulling. Dat levert je een extra portie groente op en het is minstens even lekker! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Spinazie

40 gram

Roomkaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

15 gram

Geraspte belegen kaas

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

Zelf toevoegen

¼ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2849 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers19 g
Vezels9.9 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Spinazie bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui en knoflook 2 minuten. Doe het kipgehakt met Italiaanse kruiden in de pan en bak 2 minuten mee. Rul het gehakt goed uit elkaar, dit vergemakkelijkt het vullen van de courgetterolletjes. Scheur de spinazie en voeg vervolgens toe en bak deze 2 - 3 minuten mee of totdat het geslonken is.

Tip: Het gehakt mag nog wat rauw zijn want het gaat later nog mee in de oven.

Saus bereiden
3

Verhit in een koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Italiaanse kruiden en de rest van de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en per persoon 1/2 el balsamicoazijn. Verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.

Tip: Wist je dat tomatenblokjes uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 450 gram groente!

Courgettelinten maken
4

Maak ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. Schaaf vooral vanaf de buitenkant. De zachte binnenkant kan je beter niet gebruiken omdat die niet stevig genoeg is. Meng in een kom de roomkaas met het kippengehakt-spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje in croutons van 1 cm groot.

Tip: Een kaasschaaf geeft wat dikkere, stevigere linten. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan een dunschiller.

Rolletjes maken
5

Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg de courgettelinten met de spinazie-gehaktvulling en rol ze op. Zet de rolletjes courgette rechtop in de ovenschaal. Meng de croutons in een kom met 1/4 tl extra vierge olijfolie per persoon. Verdeel de croutons en belegen kaas hierover en zet 15 minuten in de oven.

Tip: Zorg dat de ovenschaal niet te groot is, zodat de tomatensaus goed hoog komt en de courgetterolletjes er stevig in staan.

Serveren
6

Verdeel de courgetterolletjes met saus en croutons over diepe borden.