Citroen en tijm varkensworst van Brandt & Levie met aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citroen en tijm varkensworst van Brandt & Levie met aardappeltjes

Citroen en tijm varkensworst van Brandt & Levie met aardappeltjes

met wortel, appel en jus van uienchutney

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit citroen en tijm.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

20 gram

Pikante uienchutney

5 gram

Verse salie

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2898 kJ
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels12.5 g
Eiwitten19.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de ui en snijd in grove halve ringen. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Hak de salie grof.

Groenten mengen
2

Meng in een grote kom de aardappelen, wortels, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Bereid de bouillon.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Groenten bakken
3

Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om en voeg de salie toe.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Jus bereiden
5

Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en houd afgedekt warm.

Serveren
6

Serveer de aardappelen en groenten met de worst. Giet de jus erover.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.