Chili sin carne taco's met paprikasalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne taco's met paprikasalsa

Chili sin carne taco's met paprikasalsa

met linzen en witte kaas

Gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Linzen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Passata

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groene paprika

5 gram

Verse koriander

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2578 kJ
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten67.9 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels15.5 g
Eiwitten22 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn.
Chili sin carne maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Spoel de linzen af in een vergiet.
  • Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de passata en 25 ml water per persoon. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 1 - 2 minuten zachtjes sudderen.

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Salsa maken
3
  • Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne.
  • Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.
  • Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen (zie Tip).

Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!