topBanner
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Lees meer

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:FamilieLekker snelPhilips Airfryer
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

220 gram

Gekruid rundergehakt

1 stuk(s)

Rode ui

4 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Botersla

25 gram

Piccalilly

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

2 el

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4174 kJ
Energie (kcal)998 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels6 g
Eiwitten51 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak per persoon 2 kleine hamburgers van het gehakt. Druk ze goed plat.Snijd de rode ui in ringen.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers en uienringen 6 - 8 minuten. Draai de hamburgers halverwege om. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de burgers zodat de kaas smelt. Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.

3

Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes.Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de burgers. Scheur de rest van de botersla grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing.Meng de gescheurde sla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise. Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen. Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op. Serveer de salade erbij.