Cheeseburger op pitabrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Philips Airfryer
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

110 gram

Gekruid rundergehakt

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Gluten)

20 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Botersla

15 gram

Piccalilly

(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)

1 el

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4174 kJ
Energie (kcal)998 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11 g
Vezels6 g
Eiwitten51 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak per persoon 2 kleine hamburgers van het gehakt. Druk ze goed plat.Snijd de rode ui in ringen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers en uienringen 6 - 8 minuten. Draai de hamburgers halverwege om. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de burgers zodat de kaas smelt. Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes.Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de burgers. Scheur de rest van de botersla grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing.Meng de gescheurde sla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise. Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen. Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op. Serveer de salade erbij.